10.12.07

Kleren maken de man...

Ed en zijn eeneiige tweelingbroer tonen u hier het modeaccessoire voor 2008; een smaakvol gesneden zwart katoenen shirt met gouden opdruk van het Claybornlogo

Nog net op tijd voor onder de kerstboom: Onze prachtige nieuwe shirts! De harde kern had hem natuurlijk allang, maar dit is je kans om er ook bij te horen in 2008. Want zonder zo'n prachtig «FREAK»-shirt voor de heren, of het iets meer op de vrouwelijke vorm toegesneden girlie Clayborn shirt maak je gewoon niks meer klaar in het nieuwe jaar...

top
23.11.07

Heb je dit al gezien?

Zat ik gisterennacht een keertje niet naar 0906-nummers te staren, galmt in een onbewaakt moment tijdens De Wereld Draait Door ineens «Hey» uit mijn TV! Mijn nacht kon vanzelfsprekend niet meer stuk. Voor diegenen die het meeslepende Jakhalzen-item over de Rollerderby niet hebben gezien is er natuurlijk altijd nog uitzendinggemist.nl

top
13.11.07

Ein, Zwei, Polizei!

Ja het was de afgelopen tijd hard ploeteren om alle achterstallige werkzaamheden weer weg te werken en een min of meer normaal dagritme terug te vinden na onze tour met Slave Called Shiver, maar na uitgebreid consult bij stichting Korrelatie (0900-1450, 30 cpm) lijkt het erop dat het nu langzamerhand allemaal verwerkt is.

Het verslag van het Oostenrijkse deel van onze tour kun je inmiddels nalezen bij Kurts column. En het Nederlandse gedeelte, daar waren jullie natuurlijk gewoon bij, niet dan?

Zoniet: Foei!!!! Gelukkig voor jullie heeft Peter Suyker weer een paar fantastische plaatjes van ons optreden in de Exit gemaakt.

En na het laatste optreden te Schiedam hebben wij de laatste scene van de veelbesproken speelfilm die wij hebben gemaakt gefilmd. Het resultaat is vanaf vandaag eindelijk op internet te bewonderen. Met gepaste trots presenteert Clayborn: DiscoPolizei 7.

top
29.10.07

Wir sind wieder da!

Tjongejonge, wat hebben wij plezier gehad in Oostenrijk. Binnenkort kun je er alles over lezen op deze site; de ups, de downs, de fotos, ja zelfs de speelfilm die wij hebben gemaakt. Hou het dus in de gaten

Maar eerst rest ons nog de tweede helft van de Drop the Leash tour. We spelen nog woensdag in Amsterdam, vrijdag in Rotterdam en zaterdag in Schiedam samen met Slave Called Shiver. See you there...

top
04.10.07

Nou ff serieus

Het blijft leuk om jezelf op de radio te horen. Dus je begrijpt dat we heel wat aflachen de laatste tijd, want het lijkt verdorie wel alsof je de radio niet kan aanzetten of onze hit schalt uit de luidsprekers! Dat komt doordat wij Serious Talent zijn. En dan ook nog eens Serious Rock Talent. Nou hebben wij in maart al geroepen dat we Serious Talent waren, maar dat bleek nog niet zo serieus als nu. Nu is het echt menens! Dus we hoeven niet lang ruzie te maken over welke zender er op gaat in de bandbus, onderweg naar Oostenrijk

3fm
top
15.09.07

Nieuwe Data Toegevoegd

Er zijn twee extra data bevestigd voor onze tour met Slave Called Shiver. Kijk gauw in de agenda om op de hoogte te blijven!

top
10.09.07

Feeling Lucky

Jazeker! Terwijl onze gewaardeerde drummer toch met een milde vorm van doodsverachting morgen (11 september) in het vliegtuig stapt om vier optredens in Rusland te doen met het dynamische duo (dat stiekem soms een trio is) genaamd Stöma, bereikt ons het nieuws dat wij 21 september in het voorprogramma van Jovink & the Voederbietels mogen spelen.

Na ons optreden op het grote Zwarte Cross podium konden we ons geluk al niet op. Maar omdat het ook de Jovinks goed was bevallen valt ons nu de eer ten deel voor ze te openen tijdens een van de optredens op hun afscheidstournee.

Dit feestje zal (naar verluidt) in het bijzijn van 1250 uitzinnige Jovinkfans plaatsvinden in Lucky & co in het schilderachtige Rijssen (OV). «What's in a name?» vroeg William Shakespeare zich reeds in 1748 af.

Er zijn nog kaarten te krijgen. Als je erbij wilt zijn, weet je dus wat je te doen staat. Want zoals bekend scheiden Jovink & the Voederbietels er in 2008 na 15 jaar rock en lol definitief mee uit, dus deze kans komt nooit meer.

top
23.08.07

Drop The Leash

Om met Marco Borsato te spreken: «Het is de waarheid!» Clayborn maakt zich klaar voor een tripje naar het buitenland. Onder het motto «Drop The Leash» zullen wij samen met de Weense band Slave Called Shiver diverse podia in Oostenrijk en Nederland onveilig maken... Hou de agenda in de gaten!

top
28.07.07

Clayborn op hoofdpodium Zwarte Cross

top
18.07.07

Nieuwe datum Langweiligkeit festival

Vanwege ons optreden op de Zwarte Cross is ons optreden op het Langweiligkeit festival verzet:

Wij zullen nu donderdag 26 juli om 21:00u in het Paard in Den Haag spelen

top
18.07.07

Help ons Høken!

Zaterdag 28 juli (volgende week zaterdag) spelen wij dus op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. We spelen 's middags ergens tussen 15:00 en 19:00 met nog vier andere bands. Maarrr... De band waarvan het publiek de meeste decibellen produceert, speelt 's avonds nog een keer op het hoofdpodium vlak voor headliners Within Temptation!!! Dus nodig je luidruchtigste vrienden uit, want we gaan føcking høken daar en jullie mogen allemaal mee!

Via ons kun je vrijkaarten regelen voor het festival.

Ook gaan we een touringcar regelen van Rotterdam naar het festival (en terug :) ) om de harde kern van het Clayborn legioen te vervoeren. Er gaat een man of vijftig in, dus wees er snel bij. Een plekkie in de bus kost €17,50 en we vertrekken om 12:00u.

Als je mee wilt, mail dan je naam, telefoonnummer, emailadres en de gegevens van de mensen die je wilt meenemen naar info@clayborn.nl Geef duidelijk aan of je ook met de bus meewilt. Wie het eerst komt, het eerst maalt...

top
18.07.07

Nieuwe datum Langweiligkeit festival

Vanwege ons optreden op de Zwarte Cross is ons optreden op het Langweiligkeit festival verzet:

Wij zullen nu donderdag 26 juli om 21:00u in het Paard in Den Haag spelen

top
14.07.07

Brommers kiek'n onieda?

Hatsekiedee! Zijn we toch nog even op de valreep gevraagd om 28 juli op de Zwarte Cross te komen spelen. Er schijnen nog een paar kaarten te zijn, dus als «drie dagen lang alle remmen los» jou ook wat lijkt, moet je gewoon ook komen!

top
12.07.07

Stem

Hadden wij al gezegd dat stemmen voor Clayborn goed is voor je sexleven? Ik heb zelfs gehoord dat het het weer positief kunt beïnvloeden. Dus als jij wilt dat de zomer nou eindelijk eens begint, weet je wat je te doen staat:

Allereest surfe men naar: Bodog.eu en klik je op het knopje vote. Vervolgens willen ze van alles van je weten, je mag natuurlijk liegen, maar je moet wel een goed mailadres geven want ze sturen je een verificatie code. Pas als je daarop hebt geklikt geldt je stem en zal de zon ook voor jou gaan schijnen! SUCCES!

...en oh ja! Stemmen kan als je eenmaal een login hebt elke dag, dus als je wilt dat de zomer nog even voortduurt... <8^)

top
08.07.07

Metropolis

Oplettende lezertjes was waarschijnlijk allang opgevallen dat het akelig stil is geweest de laatste tijd op de Claybornsite. Niet dat er niets te melden was, maar ik heb de laatste tijd computerproblemen gehad waar zelfs undergroundheld Harry Merry een puntje aan kan zuigen!. Twee harde schijven en een hele hoop frustratie later lijkt hij het allemaal weer te houden en dus werd het hoog tijd weer eens wat te posten!

Want wat hebben wij bijvoorbeeld genoten op het Metropolis festival vorige week! En wij niet alleen: De jongste cultuurhaard van Nederland, 8weekly.nl schreef: «...Op dit laatste podium speelt Clayborn een thuiswedstrijd. Zangeres Crazy Jane overtuigt als een ware rockdiva met geweldige vocalen. Zij bespeelt als een gedreven en ervaren entertainer het publiek. Dit jonge bandje weet een goede indruk achter te laten met hun explosieve rockmuziek. Clayborn trekt ook opvallend veel publiek...» En ineens verschenen er ook twee mooie nieuwe filmpjes op YouTube.

top
06.05.07

Vlaanderen boven!

Amai, amai, wat een week hebben wij mogen beleven afgelopen week. Eerst deden we ons honderdste (en uiterst succesvolle) optreden in de Exit om daarna tot maar liefst twee maal toe koninginnedag op te leuken in het noorden van ons land, wat eveneens uitdraaide op een onvergetelijke avond.

En afgelopen vrijdag maakten wij ons debuut over de grens op het toonaangevende Playfestival -de Noorderslag van onze zuiderburen- te Hasselt, waar wij met enkele andere voormalige LiveXS Local Heroes de boel onveilig hebben gemaakt. De sappige roddels laten zich ongetwijfeld binnenkort allemaal nalezen in Kurts Column.

Heel wat kilometers en een paar kolossale katers later kijken wij voldaan terug op een geweldige week, waarvan akte.

top
21.04.07

Clayborn Viert Jubileum in EXIT

Volgende week zaterdag (28 april) is het alweer voor de honderdste keer dat Clayborn in het openbaar herrie gaat schoppen. De Exit in onze eigen thuishaven Rotterdam zal de lokatie zijn van deze heugdelijke congregatie.

Het laatste nieuws is dat onze vriend Ron Miller ook nog op dit feestje zal komen om tot in de kleine uurtjes zijn fijne plaatjes te draaien. Wees dus allen daar om met je billen te schudden tot de zon opkomt en om voor de honderdste keer Clayborn te zien, natuurlijk! In de wandelgangen wordt namelijk gefluisterd dat ze wel eens wat nieuwe nummers zouden kunnen gaan spelen en dan wordt de honderste keer zomaar weer net als de eerste keer...

top
03.04.07

Wally doet het met een Gretsch

Het is weer lente en als iemand last heeft van de lentekriebels is het onze drummerwally (jazeker dat is 1 woord). Als een verliefd schoolmeisje viel hij de rest van de band al enige tijd regelmatig lastig met beduimelde fotootjes van zijn nieuwe liefde: Een beeldschoon Slate Silver Sparkle Gretsch Renown Maple drumstel. Maar afgelopen week was het dan toch werkelijk zover. Samen met Sammy van AB Music toog hij naar de Groenendaal om de deal te sluiten.

Gevraagd naar zijn gevoelens reageerde een hevig geëmotioneerde Wally: "Het is helemaal te gek! Ik had altijd zoiets van; ah jôh, dat is toch alleen voor hele goeie drummers... Dat mij dit nog mag overkomen!", aldus een heel gewoon gebleven jongen uit Zevenkamp.

Wally met z'n Gretsch

Met zijn nieuwe aanwinst stevig in zijn armen geklemd en geflankeerd door de charmante dansers van het Keymusic showballet, maakt Wally gewillig een knieval voor de commercie.

Hierna gingen zij snel door naar de firma Stiggelbout alweer Wally zijn fonkelend nieuwe Gibraltar hardware mocht ophalen.

top
20.03.07

Serieus Radio

De Gerbrandytoren of Zendmast Lopik is de zendmast voor FM-radio- en TV-uitzendingen te IJsselstein. De televisietoren werd op 9 mei 1961 geopend door H.M. Koningin Juliana. Toen de mast in 1961 in gebruik werd genomen, stond de mast in de gemeente Lopik. Na de gemeentelijke herindeling van 1989 behoort het grondgebied waarop de toren staat tot de gemeente IJsselstein. De meeste mensen spreken nog steeds over de "zendmast te Lopik", al staat hij tegenwoordig dus niet in die gemeente. In Lopik staat overigens nog wel een andere zendmast. Deze zendmast is van de middengolfzender Lopik.

Het bouwwerk bestaat uit een circa 100 meter hoge betonnen toren met daarop een stalen buismast van 259,6 meter. Bovenop de buismast staat nog een antenne waardoor de totale hoogte van de Gerbrandytoren 374,5 meter boven NAP is. De toren is lange tijd het hoogste bouwwerk van Europa geweest. De totale hoogte was oorspronkelijk 382,5 meter, maar in 1987 is dat gereduceerd tot de huidige hoogte. De toren is 40 meter hoger dan de Eiffeltoren.

3fm

Dat is dus behoorlijk serieus radio, lieve mensen. En laat Clayborn nou rondom het aankomende paasweekend maar liefst tweemaal serieus op de radio komen. Eerst in de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 april bij Giel Beelen in het programma «Nachtegiel». Dit programma is overigens ook te volgen op de TV (ned3). En drie nachten later (ma 9 / di 10 april) zijn we te gast bij Barbara Karel in het programma «Barbara». Diegenen onder jullie die niet kunnen slapen wordt van harte aanbevolen af te stemmen op de beide programma's die te horen zijn van 1:00 tot 4:00.

top

Wat de media schrijven over Every Dog Has Its Day:

top
16.02.07

Stem Clayborn naar #1!

Jaja, Er kan weer gestemd worden, lieve aanhang! Sommigen van jullie hadden dat al door en daardoor staan wij inmiddels op nummer 3 in «de verleidelijke 14»!

De Verleidelijke 14 is de hitlijst van KXradio, het radiostation van Rob Stenders, met "alleen muziek die er wat toe doet" KX radio bepaalt welke platen 'kans' maken om in die lijst te komen, JIJ bepaalt uiteindelijk welke platen in die «KX indeKX/verleidelijke 14» terecht komen, en in welke volgorde.

Nou is die nummer 3 notering van deze week op zich al fantastisch, maar dat kan natuurlijk nog beter! Help Clayborn naar nummer 1!!! «Geef jouw top 10 door aan KXradio», met natuurlijk bij voorkeur 10 punten voor The Mission van Clayborn (denk aan je sexleven...) Je kunt 1 keer per week stemmen en de uitzending is op vrijdag.

«...meer energie dan een traytje RedBull!» -KXradio

top
15.02.07

"Jane, I want to hear myself playing on the radio"

Jongstleden dinsdag zijn Crazy Jane en Kurt met goede moed in de richting van de altijd gemoedelijke drechtsteden getogen, met de fonkelnieuwe acoustische gitaar van Kurt onder de arm om bij onze fijne vriend Michel Ebben in de radioshow te spelen. Dit programma heeft ook een hele gezellige site waar naast het itempje met Kurt en Jane nog een schatkamer aan andere nieuwe, opkomende en on- of semibekende talenten is terug te vinden... Check dat discrete, maar o zo fijne playertje in de rechter benedenhoek maar eens...

top
14.02.07

Shaking that ass @ Waterfront

De Popunie brengt jaarlijks op haar label Popunie-Records een verzamel-cd uit ter promotie van Zuid-Hollands talent in een specifiek thema of genre. Recente titels in deze serie zijn: Down Into HipHop II, Massala Madness, Pick it up! en The Southern Sessions. In 2007 is alle aandacht gereserveerd voor: Vrouwen!

UIteraard is onze eigen Crazy Jane in de eerste plaats een vrouw en dat kwalificeerde de band voor een plekje op de dubbel CD «Heartbreakers & Ass Shakers» en wel met het opzwepende deuntje «Hey!!!», welbekend van onze laatste CD natuurlijk!

Om het geheel nog eens extra luister bij te zetten, spelen de bands van de CD zaterdag 24 februari en zondag 25 februari in Waterfront.

Clayborn speelt op zaterdag dus 's avonds in Waterfront, maar overdag kun je ook al komen kijken in platenboetiek «Sounds» in de Korte Hoogstraat te Rotterdam. Om een uur of half vijf zullen wij daar in de kelder gaan spelen. Dit natuurlijk om ons eigen plaatje «Every Dog Has Its Day» (als je hem nu nog niet hebt is dit toch wel de kans om hem te bemachtigen) te promoten en onze fans op de bil te kunnen signeren, maar vooral ook om gewoon hard te rocken; want zo luidt onze missie!

«koop die plaat en ga ze live zien!» -Speaker (popunie)

top
12.02.07

«The Mission» online!

Goed hij is gepresenteerd, nou zou je die clip van ons natuurlijk wel eens willen zien! Dat kan! Via het wonder van YouTube is onze clip voortaan altijd te bekijken. MTV is slechts een kwestie van tijd, toch?

klik hier om «The Mission» te bekijken.

top
Clayborn Mailinglist

Management/Boekingen:

Rob van Wely

+31 6 28787414
info@clayborn.nl